'Schorsing dreigt voor FIFA-baas Infantino'

Print
'Schorsing dreigt voor FIFA-baas Infantino'

Afbeelding: AFP

Gianni Infantino is pas drie maanden voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, maar hij zit nu al in de problemen. Volgens de Duitse krant Die Welt dreigt de 46-jarige Zwitser voor negentig dagen te worden geschorst door de ethische commissie.

Infantino zou FIFA-medewerkers vorige maand opdracht hebben gegeven om opnames van een vergadering te vernietigen, iets wat tegen de regels is.

De voormalige rechterhand van Michel Platini bij de Europese bond UEFA pleitte bij zijn aanstelling als hoogste voetbalbaas voor openheid, transparantie en betrouwbaarheid. Opvallend genoeg is Infantino al binnen drie maanden onder vuur komen te liggen.

Op het FIFA-congres in Mexico-Stad stelde hij zonder overleg Fatma Samoura aan als nieuwe secretaris-generaal. Domenico Scala, de belangrijkste toezichthouder van de FIFA, stapte op omdat volgens hem de onafhankelijkheid van zijn comité werd ondermijnd door Infantino. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →