Bokslegende Ali opgenomen in ziekenhuis

Print
Bokslegende Ali opgenomen in ziekenhuis

Afbeelding: ANP

Bokslegende Muhammad Ali is donderdag opgenomen in een ziekenhuis in zijn woonplaats Phoenix wegens een stoornis in de ademhaling.

Volgens een woordvoerder van de familie wordt de 74-jarige Amerikaan omringd door een team van artsen, verkeert hij in een goede conditie en zal hij niet lang in het ziekenhuis hoeven te blijven.

Ali werd in december 2014 opgenomen in een ziekenhuis wegens een ernstige infectie van de urinewegen. Het duurde een aantal weken voordat hij daarvan was hersteld. Ali lijdt al ruim dertig jaar aan de ziekte van Parkinson. Volgens een vriend brengt hij tegenwoordig dagelijks de meeste tijd door in een rolstoel.

Ali, ook wel 'The Greatest' genoemd, is oud-wereldkampioen in het zwaargewicht. De voormalige olympisch kampioen (1960) werd legendarisch door onder meer zijn imposante techniek, zijn trefzekere stoten en zijn gevoel voor show en entertainment binnen en buiten de ring.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →