Collectief

Print
Collectief

Afbeelding: Archief Media Groep Limburg

Tegen een geringe maandelijkse vergoeding stelt de gemeente musici in de gelegenheid te oefenen in een door het muziekcollectief gehuurde ruimte. Hier kan men repeteren met gezamenlijk aangeschafte apparatuur.

Hoe heette dit collectief, in welke plaats waren ze gevestigd, en wie herkent de (hier buiten hun gemeente optredende) musici die op deze foto uit eind 1982, begin 1983?

Reageer via kiekvantoen@mgl.nl

Reacties:

Tsjé in Susteren op de Baakhoverweg.
Peters,
Susteren

Geachte redactie van de Kiek van Toen
De foto van afgelopen zaterdag is  genomen tijdens een groepenpresentatie van het muziekcollectief Abstract uit Born. Volgens mij vond dit optreden plaats in Carna in Einighausen. De mensen op de foto zijn van de band the Fuss. Te zien zijn  Hans Bloemen, Ingrid Schmeits, Paul Savelkoul, Peter Loozen en Leon Spätjens. Andere groepen uit het collectief waren the Alternative Buttons, Cup Four en the Borning Dogs met Rene Schumans.
Het repetitielokaal was in eerste instantie in Papenhoven en later in het Baanhoes in Buchten.
Met vriendelijke groet
Theo Schreurs

Bij deze wil ik reageren op de foto van afgelopen zaterdag in de Limburger.
De muzikanten op de foto vormden de band Niche.
De bandleden: Ingrid Schmeitz zang en trompet uit Dieteren,
Paul Savelkoul trombone uit Grevenbicht,
Leon Spatgens tenorsax van de Windraak,
Hans Bloemen basgitaar uit Sittard,
... Bloemen toetsen uit Sittard,
Bup Kemp gitaar uit Sittard,
Leo vromen drums uit Landgraaf,
Tom Vromen percussie uit Landgraaf.
Met vriendelijke groet,
Tom Vromen

Beste redactie
Ik herken de foto van de band waar Abstract boven staat. Ik zag direct dat het om de band Niche gaat. Toen ik wat beter keek zag ik dat samenstelling niet helemaal klopt. De drummer herken ik als die van de band Cup For die net als Niche verbonden waren aan het Muziek Collectief Abstract uit de gemeente Born. Van de toetsenman heb ik een vermoeden dat ik weet wie het is. De bassist herken ik als de voormalige bassist van Niche. Ik zelf sta perfect verscholen achter de saxofonist. Omdat de samenstelling niet klopt en ik het plafond / kapconstructie denk te herkennen zal deze foto bij voormalig Tsjé in Susteren zijn genomen. Abstract heeft daar sessies georganiseerd. De band die je ziet is ter gelegenheid van die sessie samengesteld uit leden van M C Abstract. Leuke tijd was dat.
Bub Kemp