Veel steun in PvdA voor verruimen kinderpardon

Print
Veel steun in PvdA voor verruimen kinderpardon

Afbeelding: Fotolia

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer moet nog voor het zomerreces ,,duidelijke stappen" zetten voor een verruiming van het kinderpardon. Een motie die dit vraagt, is gesteund door 80,4 procent van de partijleden.

Dat maakte de PvdA zaterdag bekend. Later op de dag wordt de motie besproken tijdens een ledenraad van de partij in Nieuwegein. In een reactie laat Attje Kuiken, de asielwoordvoerder van de fractie, weten de ,,duidelijke uitspraak" te omarmen. ,,Samen met de leden zetten we onze strijd voor een eerlijke en rechtvaardige behandeling van kinderen in asiel voort." Maar een verruiming van de kinderpardonregeling zit er niet in. De fractie voelt hier niet voor. Verder is coalitiepartner VVD tegen en ook verantwoordelijk staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Veiligheid en Justitie) wil er niet aan. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen