Brand bij chemiebedrijf Apeldoorn

Print
Brand bij chemiebedrijf Apeldoorn

Afbeelding: twitter

Bij chemiebedrijf Breustedt op het bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn is zaterdag brand uitgebroken. In verband met de rookoverlast is het treinverkeer stilgelegd, maakte de veiligheidsregio bekend.

Er zijn voor zover bekend geen gewonden gevallen, zei een woordvoerder. De brand begon op een buitenopslagplaats van lege containers van kunststof. De vaten zijn nog niet gereinigd. De brandweer houdt er daarom rekening mee dat er daardoor mogelijk chemische dampen kunnen vrijkomen. De brandweer verricht metingen naar de luchtkwaliteit. Omwonenden krijgen het advies ramen en deuren gesloten te houden. De rookwolken zijn vanaf de A1 te zien, maar het autoverkeer hoeft niet te worden stilgelegd. ,,Maar we houden het wel in de gaten'', aldus de woordvoerder.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen