Koeman wacht op Everton en Southampton

Print
Koeman wacht op Everton en Southampton

Afbeelding: Mirror

Trainer Ronald Koeman staat voor een overgang naar Everton. De 53-jarige oefenmeester wacht echter op een akkoord tussen de club uit Liverpool en zijn huidige werkgever Southampton.

Rob Jansen, zaakwaarnemer van Koeman, ontkent dat Koeman al persoonlijk rond is met Everton. ,,Dat is echt niet zo. Eerst moeten de clubs overeenstemming hebben bereikt. Daarna komen wij weer in actie. Ik kan ook nog niet zeggen of zijn broer Erwin meegaat als assistent. Dat is allemaal nog voorbarig nu. Laten we het nu maar even rustig afwachten of de clubs eruit komen.''

Koeman is gevallen voor de torenhoge ambities van de Iraans-Britse zakenman Farhad Moshiri. De miljardair wil van Everton een topclub maken en is bereid daarvoor diep in de buidel te tasten. De ploeg uit Liverpool kan komende zomer ruim 100 miljoen euro op de transfermarkt stukslaan.

Koeman was twee jaar erg succesvol met Southampton, ondanks dat hij veel toonaangevende spelers zag vertrekken. Hij eindigde het afgelopen seizoen als zesde. Southampton haalde nog nooit zo veel punten in de Premier League. Koeman debuteerde in 2000 als hoofdtrainer bij Vitesse. Hij werkte vervolgens bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ en Feyenoord.
Volgens verschillende Engelse media eist Southampton een afkoopsom van 5 miljoen euro voor Koeman. (anp)