Rutte eerste Nederlandse premier op Cuba

Premier Mark Rutte heeft als eerste Nederlandse premier een bezoek gebracht aan Cuba. De minister-president reisde naar het eiland voor een top van de Associatie van Caribische landen.
Print

Rutte zat op Cuba onder meer om de tafel met president Raúl Castro. De leiders spraken over de hervormingen op het communistische eiland. Ook gaf Rutte aan de banden op economisch en politiek terrein verder te willen aanhalen. De premier sprak verder met vertegenwoordigers van Nederlandse ondernemingen die al actief zijn op Cuba. De bedrijven zijn volgens het departement van Rutte ,,actief ingesprongen op de economische hervormingen die president Castro heeft ingezet''. In het bijzijn van Rutte is een contract ondertekend waarmee de Cubaanse overheid een baggerboot van het Nederlandse bedrijf IHC heeft gekocht. Die boot wordt ingezet om de haven in Mariel te verdiepen, zodat ook grote containerschepen er in de toekomst kunnen aanleggen. De premier greep het bezoek verder aan om ,,op het hoogste niveau'' aandacht te vragen voor de Nederlandse pogingen een tijdelijke zetel te bemachtigen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →