Brazilië komt goed weg in Copa

Print
Brazilië komt goed weg in Copa

Afbeelding: ANP

Brazilië is teleurstellend begonnen aan de Copa América, het kampioenschap van Zuid-Amerika, dat dit jaar ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan in de Verenigde Staten wordt gehouden.

De voetbalgrootmacht moest in de eerste groepswedstrijd tegen Ecuador in de Rose Bowl in Los Angeles genoegen nemen met 0-0. De ploeg van bondscoach Carlos Dunga kwam daarmee nog goed weg ook. Een eigen doelpunt van de Braziliaanse doelman Alisson werd in de 66e minuut ten onrechte afgekeurd. De keeper werkte de bal uit een pass van Miller Bolaños in eigen doel. De grensrechter dacht echter dat de bal bij de voorzet de zijlijn had gepasseerd en op zijn signaal annuleerde de arbiter de zuivere treffer.

Namens Brazilië misten Philippe Coutinho en invaller Lucas Moura de grootste kansen. De favoriete ploeg van Dunga toonde echter tegen Ecuador nog weinig kwaliteit en creativiteit. Sterspeler Neymar ontbreekt tijdens de Copa América in de Braziliaanse selectie. De aanvaller van Barcelona moet in augustus zijn land voor eigen publiek bij Rio 2016 naar olympisch goud leiden.

In de andere groepswedstrijd won Peru in Seattle met 1-0 van Haiti. Paolo Guerrero bracht na ruim een uur het doelpunt op zijn naam met een fraaie kopbal. Voor de 32-jarige spits was het zijn 27e treffer als international. Hij loste daarmee Teófilo Cubillas (26 doelpunten) af als topscorer aller tijden van Peru. Renato Tapia (Feyenoord) speelde de gehele wedstrijd bij Peru. Luiz Beto da Silva (Jong PSV) mocht in de winnende ploeg in de extra tijd nog even invallen. In groep A bleven Costa Rica en Paraguay in Florida steken op 0-0. AZ-middenvelder Celso Ortiz was basisspeler bij Paraguay. In deze poule verloor Verenigde Staten vrijdag met 0-2 van Colombia.