Mexico verslaat Uruguay

© ANP

Uruguay heeft op de Copa América met 3-1 verloren van Mexico. De Mexicanen kwamen in de Verenigde Staten al in de vierde minuut op voorsprong, doordat de bal via Alvaro Pereira over de Uruguayaanse doellijn vloog.

ANP

De nederlaag tegen de Mexicanen was niet het enige pijnlijke moment voor Uruguay. Toen de spelers voorafgaande aan de wedstrijd stonden te wachten op hun volkslied, draaiden de organisatoren per ongeluk de nationale hymne van Chili.Het bleek een slecht voorteken voor de ploeg uit Uruguay, dat door het eigen doelpunt van Pereira vrijwel onmiddellijk op achterstand kwam. Later moest middenvelder Matias Vecino vertrekken toen een schop tegen de knie van Jesus Manuel Corona hem op een tweede gele kaart kwam te staan. Ook Mexico eindigde de wedstrijd met een man minder. PSV'er Andrés Guardado kreeg rood en kon vertrekken.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal