Lions redden seizoen na thriller in Sittard

Luc Steins van Lions drukte gisteren nadrukkelijk zijn stempel op de wedstrijd tegen Bevo. © Ermindo Armino

In een zinderende finale heeft Lions uit Sittard-Geleen het landskampioenschap binnengehaald. De strijd tegen Bevo uit Panningen eindigde in 28-26. Bij de thuisclub was Luc Steins wederom de grote smaakmaker.

Ingrid Lemmens en Tom van der Wilt

Terwijl de Lions-spelers met de schaal in het rond springen, staat Monique Tijsterman in haar eentje te genieten. Ze haalt haar handen nonchalant door het haar. Het is de Amsterdamse ten voeten uit. Winst of verlies, altijd blijft ze koel. Ook na de tweede landstitel op rij is, er bij de coach van Lions uiterlijk geen emotie te bespeuren. „Het moet nog bezinken, denk ik.” Even daarvoor is ze door de spelers uitgebreid geknuffeld. De lange omhelzing met Ivo Steins zegt genoeg. Een coach die door haar spelers wordt gewaardeerd. Daarom vindt ze de titel ook vooral mooi voor ‘haar jongens’.

„Als je ziet wat die gasten er voor doen. Dan verdienen ze het.” Zwaarbevochten De tweede landstitel op rij is zonder twijfel de meest zwaarbevochten voor OCI-Lions. De afgelopen weken waren roerig voor het team. Met het bericht dat Tijsterman de club gaat verlaten, en daarbovenop het nieuws over de slechte financië- le situatie van de club. Afgelopen week ging het voornamelijk over wat supporters wel of niet mochten tijdens het beslissende duel. Over het sportieve aspect ging het nauwelijks. „Ik ben deze week maar gestopt met lezen”, zegt Lions-speler Kay Smits.

Ik realiseerde mij dat ik voor de laatste keer de trap op liep. Ik had kippenvel over m’n hele lijf. Nu begin ik aan een nieuw hoofdstuk in Frankrijk | Luc Steins, Lions

De finale werd gespeeld in een zinderende en bomvolle Fitland XL, met in totaal zo’n 3000 toeschouwers. Een complete wand, met zo’n 800 mensen, kleurde Bevo-geel. De rest droeg veelal het Lions-blauw. Van alle commotie vooraf over het verbieden van sfeerattributen was weinig te merken. De megafoon was aanwezig en ook de Bevo-tifosi liet zich weer goed gelden. Ja, er was extra beveiliging, maar het duel voltrok zich in een sportieve, doldwaze achtbaan van gebeurtenissen. Het was zeker geen mooie finale, maar...

Klik hier voor het hele artikel en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal