Opnieuw kans op zware buien

Print
Het houdt niet op: na dagen van fikse buien in delen van het land en weeralarmen voorspellen de meteorologen ook voor dinsdag zware buien. De buien gaan samen met onweer, hagel en veroorzaken mogelijk wateroverlast.

Een zone van vochtige en onstabiele lucht komt boven Nederland te liggen. De kans is daardoor groot dat er dinsdag enkele zware buien ontstaan in het zuiden, oosten en midden van Nederland. Dinsdag is voorlopig wel de laatste dag met kans op hoosbuien. Na een periode van tien dagen met veelvuldig zware buien in Nederland wordt in de nacht naar woensdag de warme en vochtige lucht verdreven. Woensdag, donderdag en vrijdag blijft het droog en wordt het minder warm. De maxima liggen vrijdag tussen 18 en 22 graden. 

Het slechte weer de komende dagen geeft hooikoortspatiënten tijdelijk verlichting. Zij hebben het momenteel zwaar door het grote aantal pollen in de lucht. Vanaf het weekeinde wordt het weer iets wisselvalliger, met meer kans op regen en minder kans op zon. Dat is gunstiger voor mensen met hooikoorts.

 

 

 

 

  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →