Britse pedofiel krijgt 22 keer levenslang

Print
Britse pedofiel krijgt 22 keer levenslang

Afbeelding: AFP

De Britse pedofiel Richard Huckle is maandag door een rechtbank in Londen veroordeeld tot 22 keer levenslange gevangenisstraf voor het misbruiken van Maleisische en Cambodjaanse baby's en kinderen over een periode van tien jaar.

De dertigjarige Huckle pleegde zijn misdrijven tegen arme slachtoffers in de leeftijd van zes maanden tot elf jaar, aldus Britse media.

Volgens de rechter moet Huckle minimaal 25 jaar achter de tralies doorbrengen. ,,Het is zeer zeldzaam dat een rechter een veroordeling uitspreekt voor kindermisbruik op een dergelijke grote schaal als deze'', zei rechter Peter Roek. Huckle (30) werd schuldig bevonden aan 71 misdrijven. Hij was in het bezit van 20.000 kinderpornografische beelden op zijn computer en camera toen hij werd gearresteerd op de luchthaven Gatwick bij Londen.

Huckle was voor zover bekend een van de meest 'productieve' kindermisbruikers in Maleisië, waar de autoriteiten zijn bekritiseerd om seksuele misdrijven tegen kinderen niet naar behoren aan te pakken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →