Tjaden opvolger Marcel Loosveld als bondscoach

Print
Tjaden opvolger Marcel Loosveld als bondscoach

Afbeelding: Youtube

Max Tjaden volgt Marcel Loosveld op als bondscoach van de Nederlandse zaalvoetballers. De 78-voudig international en voormalig aanvoerder van Oranje werkte tussen 2009 en 2014 als assistent onder Loosveld. De afgelopen twee jaar had Tjaden zaalvoetbalclub TPP Rotterdam onder zijn hoede.

De Limburger Loosveld maakte vorige week bekend dat hij na zeven jaar stopt als bondscoach. De KNVB kwam als opvolger al snel uit bij de 44-jarige Tjaden. ,,Met zijn visie, kennis en aanpak hopen wij een nieuw tijdperk in te luiden voor de ontwikkeling van talenten'', zei bondsmanager Hans Schelling maandag. ,,En dat zal zich vervolgens moeten vertalen in successen voor het Nederlands zaalvoetbalteam.''

Oranje liep eerder dit jaar plaatsing voor het WK in Colombia mis. Tjaden was zelf als zaalvoetballer actief op het WK van 2000 en vijf jaar later op het EK. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →