Advocaat doet aangifte na doodsbedreiging

Print
Advocaat doet aangifte na doodsbedreiging

Afbeelding: ANP

Strafpleiter Mark Teurlings heeft aangifte gedaan van doodsbedreiging. Die ontving hij nadat hij had meegewerkt aan een reportage van EenVandaag. Daarin gaven verschillende advocaten aan dat er bij politie en justitie ,,op grote schaal’’ geld en waardevolle goederen worden gestolen als ze in beslag zijn genomen.

Na de uitzending kreeg Teurlings een mail met de doodsbedreiging. Doel hiervan was dat de advocaat zijn beweringen zou terugnemen.

De bedreiger stelt van de politie te zijn. De korpsleiding van de politie in Amsterdam heeft er bij de advocaat op aangedrongen aangifte te doen, vertelt Teurlings. Een woordvoerder van de politie zegt uit privacyoverweging niets te kunnen zeggen.
De afzender heeft zijn identiteit proberen te verhullen. Toch is de advocaat de dader op het spoor gekomen en heeft hij zijn bevindingen aan de politie overgedragen, laat hij weten.

,,Bij wie ga je klagen als een kilo cocaïne weg is? Bij de politie? Dat wordt een lastige zaak’’, zei Teurlings onder meer in de uitzending. Een andere uitspraak die hij deed: ,,En echt, er zijn heel veel goede agenten. Voor hen is dit een naar verhaal ...die vinden het niet leuk dat dit naar boven komt, maar ze weten dat het gebeurt…’’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →