Bouhanni draagt zege op aan Ali

Print
Bouhanni draagt zege op aan Ali

Afbeelding: AD

Nacer Bouhanni maakte boksgebaren nadat hij maandag winnend over de meet fietste in de eerste etappe van het Critérium du Dauhpiné. ,,Ik wilde deze zege opdragen aan Muhammad Ali'', zei de Franse renner van Cofidis, die zijn achtste sprintzege van dit seizoen boekte in de etappe van Cluses naar Saint-Vulbas.

Bouhanni was een grote fan van de bokslegende, die afgelopen weekeinde overleed. De wielrenner doet aan bokstrainingen in de winter en heeft ook een foto van Muhammad Ali bij hem thuis aan de muur hangen.

De renner maakte overigens in de finale van de etappe goed gebruik van zijn vechtlessen. Hij deelde in de laatste meters naar de finish een paar kopstoten uit aan zijn Noorse rivaal Alexander Kristoff. Veel van zijn wielercollega's vonden dat onsportief. Bouhanni maakte er weinig woorden aan vuil ,,In de sprint raken we elkaar nu eenmaal vaak en ik kwam inderdaad in contact met Kristoff.'' 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →