Bouhanni draagt zege op aan Ali

Print
Bouhanni draagt zege op aan Ali

Afbeelding: AD

Nacer Bouhanni maakte boksgebaren nadat hij maandag winnend over de meet fietste in de eerste etappe van het Critérium du Dauhpiné. ,,Ik wilde deze zege opdragen aan Muhammad Ali'', zei de Franse renner van Cofidis, die zijn achtste sprintzege van dit seizoen boekte in de etappe van Cluses naar Saint-Vulbas.

Bouhanni was een grote fan van de bokslegende, die afgelopen weekeinde overleed. De wielrenner doet aan bokstrainingen in de winter en heeft ook een foto van Muhammad Ali bij hem thuis aan de muur hangen.

De renner maakte overigens in de finale van de etappe goed gebruik van zijn vechtlessen. Hij deelde in de laatste meters naar de finish een paar kopstoten uit aan zijn Noorse rivaal Alexander Kristoff. Veel van zijn wielercollega's vonden dat onsportief. Bouhanni maakte er weinig woorden aan vuil ,,In de sprint raken we elkaar nu eenmaal vaak en ik kwam inderdaad in contact met Kristoff.'' 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen