Jury wil doostraf voor 'lugubere slaper'

Print
Jury wil doostraf voor 'lugubere slaper'

Afbeelding: Foto: ANP

Een jury in Los Angeles heeft maandag (lokale tijd) aanbevolen de doodstraf op te leggen aan een 63-jarige Amerikaan die vorige maand schuldig is bevonden aan de moord op negen vrouwen en een meisje in een periode van ruim twintig jaar.

De jury boog zich over de vraag of Lonnie David Franklin levenslang of de doodstraf moest krijgen en pleitte na acht uur overleg voor dat laatste. De rechter doet 10 augustus formeel een uitspraak.

Wurging
Franklin kwam in 2010 boven als verdachte van een reeks moorden in de jaren zeventig en tachtig door nieuwe DNA-technieken. Omdat er zoveel tijd tussen de moorden zit, heeft hij de bijnaam de ,,lugubere slaper'' gekregen. Zijn slachtoffers waren vooral jonge zwarte vrouwen in het centrum van Los Angeles. Hij wurgde hen of schoot hen dood en liet ze achter in steegjes.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →