Thema Serious Request 2016 bekend

© Foto: ANP/ Marcel van Hoorn

Het duurt nog even voor het zover is, maar nu al is duidelijk dat het geld dat in december wordt opgehaald tijdens Serious Request op NPO 3FM gaat naar de bestrijding van longontsteking bij jonge kinderen.

ANP

Dat is dinsdag bekendgemaakt in de radioshow van Giel Beelen.

Doodsoorzaak,,Het is een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist'', aldus het Rode Kruis, dat de inzameling samen met de publieke radiozender organiseert. ,,Het zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en goede informatie. Het is de grootste doodsoorzaak bij kinderen onder de vijf jaar.''

Geld inzamelenElk jaar laten drie dj's van Radio 3FM zich in december opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor een goed doel. Ze eten die dagen niets en maken 24 uur per dag live radio en tv.

Dit jaar staat het Glazen Huis in Breda. Vorige keer was dat in Heerlen. De actie was toen bestemd voor jongeren in oorlogsgebieden en bracht 8.466.249 euro op.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal