Aanslag in Istanbul: 11 doden

© Foto: ANP

Een bomaanslag in het centrum van Istanbul heeft dinsdagochtend elf levens geëist en 36 mensen verwond.

tgeurts

Dat heeft de gouverneur van de Turkse metropool bekendgemaakt. Het doelwit van de daders was vermoedelijk een passerend busje van de oproerpolitie.

AgentenOnder de doden zijn zeven politieagenten en vier burgers, zei gouverneur Vasip Sahin. Hij bezocht de plek des onheils dinsdagochtend. Drie gewonden zijn er slecht aan toe.

Tijdens de ochtendspits ontplofte een met explosieven volgepakte auto vlak bij een bushalte in de buurt van de bekende Grote Bazaar in de wijk Vezneciler. De daders brachten de explosieven met een afstandsbediening tot ontploffing, bericht nieuwszender CNN Türk.

Hulpverleners zijn in groten getale uitgerukt. De politie patrouilleert zichtbaar gewapend in de omliggende straten.

AanslagDe verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Zowel Koerdische rebellen als extreemlinkse activisten en strijders van Islamitische Staat pleegden de afgelopen tijd aanslagen in Turkije. IS had aanslagen aangekondigd tijdens de maandag begonnen vastenmaand ramadan. Aanslagen op de politie zijn echter vaak het werk van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal