Aanslag in Istanbul: 11 doden

Print
Aanslag in Istanbul: 11 doden

Afbeelding: Foto: ANP

Een bomaanslag in het centrum van Istanbul heeft dinsdagochtend elf levens geëist en 36 mensen verwond.

Dat heeft de gouverneur van de Turkse metropool bekendgemaakt. Het doelwit van de daders was vermoedelijk een passerend busje van de oproerpolitie.

Agenten
Onder de doden zijn zeven politieagenten en vier burgers, zei gouverneur Vasip Sahin. Hij bezocht de plek des onheils dinsdagochtend. Drie gewonden zijn er slecht aan toe.

Tijdens de ochtendspits ontplofte een met explosieven volgepakte auto vlak bij een bushalte in de buurt van de bekende Grote Bazaar in de wijk Vezneciler. De daders brachten de explosieven met een afstandsbediening tot ontploffing, bericht nieuwszender CNN Türk.

Hulpverleners zijn in groten getale uitgerukt. De politie patrouilleert zichtbaar gewapend in de omliggende straten.

Aanslag
De verantwoordelijkheid voor de aanslag is nog niet opgeëist. Zowel Koerdische rebellen als extreemlinkse activisten en strijders van Islamitische Staat pleegden de afgelopen tijd aanslagen in Turkije. IS had aanslagen aangekondigd tijdens de maandag begonnen vastenmaand ramadan. Aanslagen op de politie zijn echter vaak het werk van de Koerdische afscheidingsbeweging PKK.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →