Emotionele Di Maria schiet Argentinië voorbij Chili

© Foto: ANP/Josh Edelson

De Argentijnse voetbalploeg heeft op de Copa América revanche genomen op Chili voor de verloren finale van vorig jaar. Zonder de geblesseerde vedette Lionel Messi won de ploeg van bondscoach Gerardo Martino maandag (plaatselijke tijd) in de Amerikaanse stad Santa Clara de groepswedstrijd tegen de Chilenen met 2-1.

ANP

Angel Di Maria en Ever Banega maakten in het eerste kwartier na rust de doelpunten van de 'Albicelestes', pas diep in blessuretijd deed de titelverdediger iets terug via José Fuenzalida.

Winst
Messi bleef vanwege een rugblessure de hele wedstrijd op de bank. Martino koos in de eerste wedstrijd op de Copa América voor één spits, Gonzalo Higuain, en een middenveld met Di Maria en Nicolás Gaitán op de vleugels. Messi zag vanaf de kant dat zijn ploeggenoten dit keer wel beter waren dan Chili, dat vorig jaar de finale van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi via strafschoppen had gewonnen.

Oma
,,We hebben het de afgelopen jaren goed gedaan, maar niets gewonnen. Misschien valt op dit toernooi eindelijk alles op zijn plaats'', zei Di Maria, die zijn treffer opdroeg aan zijn overleden oma.

 

Toeslaan
Argentinië verloor in 2014 de WK-finale tegen Duitsland en vorig jaar de eindstrijd van de Copa América. De laatste grote prijs van de tweevoudig wereldkampioen dateert van 23 jaar geleden, toen de Argentijnen de 'Copa' wonnen. Tijdens de jubileumeditie van het Zuid-Amerikaanse landentoernooi in de Verenigde Staten willen Messi en co eindelijk weer eens toeslaan.

In dezelfde groep D won Panama met 2-1 van Bolivia, dankzij twee treffers van de 35-jarige spits Blas Pérez.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal