Duitse politie: RAF-terroristen kunnen weer toeslaan

© Foto: ANP/Piroschka van de Wouw

Drie voortvluchtige Duitse terroristen, die zich mogelijk in Nederland schuilhouden, zitten in geldnood. Ze zouden dus weer kunnen toeslaan, waarschuwt de Duitse politie dinsdag.

ANP

De drie links-radicale terroristen zijn Ernst-Volker Staub (62), Daniela Klette (57) en Burkhard Garweg (47). Ze behoren tot de zogeheten derde generatie van de links-extremistische Rote Armee Fraktion (RAF).

RoofovervallenDe drie worden verdacht van een reeks roofovervallen in het noorden van Duitsland. Geldkoeriers en supermarktmedewerkers werden met pistolen en stroomstootwapens gedwongen geld af te staan.

Enkele tonnenDe drie terroristen werden verdacht van twee overvallen op geldtransporten. Uit onderzoek is gebleken dat de terroristen ook achter zes roofovervallen kunnen zitten. Die werden tussen 2011 en mei 2016 gepleegd. De totale buit bedroeg enkele tonnen. In alle gevallen hebben ze dezelfde voorbereiding en dezelfde manier van werken.

De Duitse politie denkt dat ze in Nederland kunnen zitten, omdat een van hun mobiele telefoons hier werd uitgezet.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal