Duitse politie: RAF-terroristen kunnen weer toeslaan

Print
Duitse politie: RAF-terroristen kunnen weer toeslaan

Afbeelding: Foto: ANP/Piroschka van de Wouw

Drie voortvluchtige Duitse terroristen, die zich mogelijk in Nederland schuilhouden, zitten in geldnood. Ze zouden dus weer kunnen toeslaan, waarschuwt de Duitse politie dinsdag.

De drie links-radicale terroristen zijn Ernst-Volker Staub (62), Daniela Klette (57) en Burkhard Garweg (47). Ze behoren tot de zogeheten derde generatie van de links-extremistische Rote Armee Fraktion (RAF).

Roofovervallen
De drie worden verdacht van een reeks roofovervallen in het noorden van Duitsland. Geldkoeriers en supermarktmedewerkers werden met pistolen en stroomstootwapens gedwongen geld af te staan.

Enkele tonnen
De drie terroristen werden verdacht van twee overvallen op geldtransporten. Uit onderzoek is gebleken dat de terroristen ook achter zes roofovervallen kunnen zitten. Die werden tussen 2011 en mei 2016 gepleegd. De totale buit bedroeg enkele tonnen. In alle gevallen hebben ze dezelfde voorbereiding en dezelfde manier van werken.

De Duitse politie denkt dat ze in Nederland kunnen zitten, omdat een van hun mobiele telefoons hier werd uitgezet.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →