Bertens in de race voor WTA-prijs

© ANP

Tennisster Kiki Bertens maakt kans op een onderscheiding van de WTA. De 24-jarige Westlandse behoort tot de vier kanshebbers op de prijs voor de beste prestatie van afgelopen maand.

ANP

Op de website van de overkoepelende organisatie voor tennissters, de WTA, kunnen fans iedere maand stemmen op hun favoriet.Bertens zette afgelopen maand een indrukwekkende serie neer. De Westlandse won als qualifier het graveltoernooi van Neurenberg, zowel in het enkel- als dubbelspel. Bertens trok die lijn daarna door op Roland Garros, waar ze pas in de halve finales werd gestuit door Serena Williams. Ze hield aan haar opzienbarende prestaties op het gravel in Parijs wel een kuitblessure over, waardoor ze deze week niet kan meedoen aan het grastoernooi van Rosmalen.De andere kanshebbers op de WTA-prijs zijn de Amerikaanse tennissters Louisa Chirico en Shelby Rogers en Joelia Poetintseva uit Kazachstan. Vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt. De afgelopen maanden gingen de prijzen naar Zhang Shuai, Jelena Ostapenko, Nicole Gibbs en Cagla Büyükakçay.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal