Bertens in de race voor WTA-prijs

Print
Bertens in de race voor WTA-prijs

Afbeelding: ANP

Tennisster Kiki Bertens maakt kans op een onderscheiding van de WTA. De 24-jarige Westlandse behoort tot de vier kanshebbers op de prijs voor de beste prestatie van afgelopen maand.

Op de website van de overkoepelende organisatie voor tennissters, de WTA, kunnen fans iedere maand stemmen op hun favoriet.

Bertens zette afgelopen maand een indrukwekkende serie neer. De Westlandse won als qualifier het graveltoernooi van Neurenberg, zowel in het enkel- als dubbelspel. Bertens trok die lijn daarna door op Roland Garros, waar ze pas in de halve finales werd gestuit door Serena Williams. Ze hield aan haar opzienbarende prestaties op het gravel in Parijs wel een kuitblessure over, waardoor ze deze week niet kan meedoen aan het grastoernooi van Rosmalen.

De andere kanshebbers op de WTA-prijs zijn de Amerikaanse tennissters Louisa Chirico en Shelby Rogers en Joelia Poetintseva uit Kazachstan. Vrijdag wordt de winnaar bekend gemaakt. De afgelopen maanden gingen de prijzen naar Zhang Shuai, Jelena Ostapenko, Nicole Gibbs en Cagla Büyükakçay.  
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →