Twente krijgt vrijdag duidelijkheid

© ANP

De rechtbank in Utrecht doet vrijdag schriftelijk uitspraak in het kort geding dat FC Twente heeft aangespannen tegen de KNVB. Volgens een woordvoerder komt er om 14.00 uur een persbericht.

tgeurts

FC Twente verzet zich tegen degradatie naar de Jupiler League. De proflicentie van de eredivisieclub werd vorige maand ingetrokken vanwege financieel wanbeleid van het oude bestuur en geknoei met de transfers van Dusan Tadic, Jesús Corona en Orlando Engelaar. De licentiecommissie gaf de club uit Enschede echter direct weer een nieuwe licentie om in de eerste divisie te gaan spelen.

FunestFC Twente beweert dat degradatie funest is voor de toekomst van de club. De landskampioen van 2010 meent dat de proflicentie onterecht is ingetrokken, omdat het nieuwe bestuur heeft voldaan aan alle voorwaarden die in december zijn gesteld.

OneensFC Twente was maandag op bezoek bij de beroepscommissie van de KNVB om toe te lichten waarom het oneens is met de KNVB. Dat gesprek vond achter gesloten deuren plaats. De Tukkers beweren dat met de licentiecommissie is afgesproken dat het nieuwe bestuur niet gestraft kon worden voor het wanbeleid van de voorgangers.

Een uitspraak van die beroepscommissie wordt volgende week verwacht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal