Akkoord over transfer Koeman naar Everton

© ANP

Ronald Koeman vervolgt zijn trainersloopbaan bij Everton. De Nederlandse coach komt over van Southampton. Dat meldde de BBC dinsdagmiddag, nog zonder officiële bron.

ANP

Volgens de Britse omroep is met de overgang van Koeman een afkoopsom van 5 miljoen Britse pond (circa 6,4 miljoen euro) gemoeid. Het driejarige contract van de oud-international, die momenteel op vakantie is, liep bij Southampton medio 2017 af. Hij had eerder al een persoonlijk akkoord bereikt met Everton. Beide clubs onderhandelden daarna enige tijd over de financiële compensatie.

Bij Everton wordt Koeman de opvolger van Roberto Martinez. De Spanjaard werd halverwege mei ontslagen vanwege teleurstellende resultaten. Everton eindigde in het afgelopen seizoen, net als vorig jaar, op de elfde plaats in de Premier League.

Volgens de BBC neemt Koeman (53) zijn broer Erwin mee als assistent-trainer naar Goodison Park. Ook fitnesscoach Jan Kluitenberg maakt de overstap van Southampton naar Everton. Het driemanschap beleefde een succesvol seizoen in de Premier League. De Saints eindigden vorige maand op de zesde plaats. In zijn eerste seizoen leidde Ronald Koeman de Engelse club naar de zevende plek.

Het vertrek van de gewaardeerde hoofdcoach is een flinke tegenvaller voor Southampton, dat onlangs nog liet weten dat de onderhandelingen over een nieuw contract met Koeman positief verliepen. Hij zei zelf ook dat hij verwachtte dat hij in Southampton zou blijven. De ervaren trainer kan bij zijn nieuwe club echter rekenen op veel meer financiële mogelijkheden, voor hemzelf en ook voor de spelersgroep. Everton hoopt onder leiding van Koeman de strijd te kunnen aangaan met de topclubs in de Premier League.

Everton wordt de negende club waar Koeman als hoofdcoach aan de slag gaat. Hij was na het beëindigen van zijn spelersloopbaan in 1997 eerst assistent-trainer van het Nederlands elftal en FC Barcelona. Bij Vitesse stond Koeman in 2000 voor het eerst op eigen benen. Daarna was de 78-voudig international hoofdtrainer bij Ajax, Benfica, PSV, Valencia, AZ, Feyenoord en Southampton.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal