'We gaan samen rocken'

© ANP

Vier dagen voor zijn optreden op Pinkpop vertelt Sir Paul McCartney (73) in een exclusief interview met deze krant over zijn eigen muzikale erfenis: ,,Ik ben wel eens verbaasd over vooral de variëteit van alles wat ik heb gedaan.” Zoals zijn eigen vader Jim hem ooit de liefde voor muziek bijbracht, zo geeft de ex-Beatle deze nu door aan zijn kinderen en kleinkinderen. ,,We zitten regelmatig samen rond de piano.”

Peter van de Berg en Serge Sekhuis

In het gesprek vertelt McCartney over zijn nieuwe verzamel-cd 'Pure McCartney' die later deze week officieel verschijnt, welk nummer daarop zijn persoonlijke favoriet is en hoe dat tot stand kwam. De ex-Beatle antwoordt ook openhartig op de vraag waar hij eigenlijk de inspiratie vandaan haalt voor al zijn nummers en vertelt over hoe belangrijk hij het vindt dat meer mensen vegetariër worden. Lees meer in deze krant van morgen.

Ik heb goede dingen gehoord over het festival, de sfeer en het publiek

Na door organisator Jan Smeets twee keer te zijn opgerekt mag Paul McCartney’s optreden in Landgraaf zondag zo’n twee uur duren. Een half uur korter dan zijn gebruikelijke show met 34 nummers. De setlist bestaat voor 70 procent uit Beatles-klassiekers. Dat wordt meezingen. Met liedjes als Can’t Buy Me Love, Here There And Everywhere, Blackbird, Lady Madonna, Eleanor Rigby, Fool on the Hill en Hey Jude. Maar ook met minder vaak live gespeelde nummers: Being For The Benefit of Mr.Kite, You Won’t See Me, Love Me Do, A Hard Day’s Night en Temporary Secretary.

McCartney zegt erg uit te kijken naar zijn optreden op Pinkpop. ,,Ik heb goede dingen gehoord over het festival, de sfeer en het publiek. Het is altijd leuk om ergens voor het eerst op de planken te staan. We gaan samen rocken, er een prachtige show van maken en een onvergetelijke avond."

Lees het hele interview woensdag in De Limburger.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal