Neymar beschuldigd van fraude en corruptie

© AFP

Het Openbaar Ministerie in Spanje gaat de Braziliaanse topvoetballer Neymar vervolgen. De 24-jarige aanvaller wordt beschuldigd van fraude en corruptie bij zijn miljoenentransfer van Santos naar Barcelona in 2013.

ANP

Met Neymar zijn ook zijn vader en tevens manager Neymar Da Silva Santos en de ex-voorzitters Sandro Rossell (Barcelona) en Odilio Rodrigues (Santos) voor het gerechtshof gedaagd. De moeder van Neymar is eveneens aangeklaagd omdat zij als aandeelhouder van het familiebedrijf ook financieel voordeel zou hebben gehad bij de frauduleuze transfer.

Barcelona betaalde voor Neymar volgens de officiële berichten een bedrag van 57,1 miljoen euro. Een Braziliaanse investeringsgroep, die 40 procent bezat van de sportrechten van de getalenteerde voetballer, claimt dat de ware afkoopsom 83 miljoen euro bedroeg. Daardoor zou deze firma enkele miljoenen aan inkomsten zijn misgelopen, die onder meer naar Neymar en zijn familie gevloeid zouden zijn.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal