Politie onderzoekt tik aan vrouw door motoragent

Print
Politie onderzoekt tik aan vrouw door motoragent

Afbeelding: ANP

De politie onderzoekt wat er is gebeurd bij een winkelcentrum in Capelle aan den IJssel dinsdagrmiddag. Op internet circuleren videobeelden van een motoragent die een vrouw daar een tik geeft in haar gezicht.

Het filmpje maakt veel reacties los op internet. Sommige mensen spreken van politiegeweld, terwijl anderen erop wijzen dat onduidelijk is wat er aan de opname vooraf is gegaan.

Volgens de politie belemmerde de vrouw het werk van de agenten

Volgens de politie gebeurde het incident na een beroving. Agenten spraken drie verdachten aan op straat, waarna de mannen zich recalcitrant zouden hebben gedragen. Toen de politie hen wilde aanhouden, bemoeiden omstanders zich ermee. De politie zegt dat een groep van zo'n vijftien mensen de agenten belaagde. Een man en een vrouw zijn daarom aangehouden, net als de drie verdachten van de beroving.

Tegen het AD zegt de vrouw op het filmpje dat ze met de politie in gesprek ging, omdat haar zus ervan overtuigd was dat de drie mannen niets te maken hadden met de beroving. Volgens haar liep het gesprek uit de hand en werd de discussie heftiger, maar ze snapt niet waarom de de agenten gewelddadig reageerden. Ze is van plan aangifte te doen.