Deel spoor na treinbotsing België vrijgegeven

Print
Deel spoor na treinbotsing België vrijgegeven

De passagierstrein reed de goederentrein, die stilstond voor een rood sein, met een "redelijk hoge snelheid" aan op het spoor van Luik naar Namen. Afbeelding: ANP

De Belgische spoorwegen hebben woensdagavond een van de sporen in het Waalse Saint-Georges-sur-Meuse weer in gebruik genomen. Op het traject vielen zondagavond drie doden bij een treinbotsing.

De zwarte doos van de passagierstrein die op een stilstaande goederentrein knalde, is woensdag naar Mechelen gebracht, melden Belgische media. Analyse hiervan moet duidelijkheid verschaffen over de oorzaak van het ongeluk. Een team van experts zal hierover aan justitie rapporteren. Het ministerie van Transport en de Belgische spoorwegen voeren eigen onderzoek uit.

Inmiddels zijn vragen gerezen over de beveiliging. De Kamercommissie Infrastructuur wil dat minister François Bellot bekendmaakt of het sein bij de onheilsplek al dan niet was uitgerust met een automatisch remsysteem. Of de machinist, die omkwam, een rood sein heeft genegeerd is officieel niet bevestigd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →