Vierde dode na aanslag Tel Aviv

Print
Vierde dode na aanslag Tel Aviv

Afbeelding: Fotolia

Het dodental na de aanslag in Tel Aviv van woensdagavond is gestegen tot vier. Een ziekenhuis in de Israëlische stad liet 's avonds laat weten dat een vrouw is overleden aan haar verwondingen. Twee Palestijnse mannen openden eerder op de avond in en naast een markthal in Tel Aviv het vuur. Zes mensen raakten gewond, maar overleefden de schietpartij wel. De twee schutters zijn opgepakt, liet de politie weten.

 

Een van de Palestijnen opende het vuur op bezoekers van de Sarona-markt. Toen hij vervolgens de benen wilde nemen schoot de politie hem neer en wist hem te overmeesteren, meldde de Times of Israel. De andere schutter, die zijn vuurwapen om de hoek op straat had leeggeschoten, werd ook opgepakt.

De daders komen uit een dorp op de Westelijke Jordaanoever, in de buurt van Hebron. Volgens de Israëlische televisiezender Channel 10 gaat het om twee neven, allebei twintiger. Ze hadden zich vermomd als ultraorthodoxe joden, zei een ooggetuige op de Israëlische radio, maar volgens andere ooggetuigen was het tweetal in pak.

De markthal ligt vlakbij een uitgaansgebied, het hoofdkwartier van het Israëlische leger en het ministerie van Defensie.