De smartphone: allemansvriend of asociale hufter?

© Fotolia

© MGL

thumbnail:
thumbnail:

Zaterdag valt L-Magazine op de deurmat bij de abonnees. Wie de zaterdagkrant koopt, is ook verzekerd van het magazine. Zaterdag aandacht voor de smartphone-verslaving.

L-Magazine

Luidruchtig en dominant aanwezig in elk gezelschap. Verslavend misschien? Maar ‘Het Ding’ is óók goed voor heerlijke lachbubbels, informatief en multifunctioneel. De mobiele telefoon zit in het DNA van de moderne mens en is onze beste vriend in een cocktail van lekker en irritant. Hoe zorg je dat deze zoete allemansvriend geen asociale hufter wordt?

StorendDe technologie voor mobiele telefoons is de afgelopen tien jaar zo rap veranderd, dat wij met z’n allen eigenlijk niet goed weten hoe om te gaan met ‘Het Ding’ in gezelschap. Waar de een zich niet stoort aan appen, swipen of bellen in gezelschap, hebben andere vriendengroepen al regels afgesproken dat degene die het eerste naar de smartphone grijpt, de rekening van het etentje betaalt. In L-magazine lees je alles over do’s & don’ts, etiquette, maar ook dat jongeren niet meer durven te bellen. Lezen dus! L-MagazineL-Magazine is een weekendbijlage in magazine-format, elke zaterdag gratis bij de krant en op de e-paper app. Luchtig, optimistisch, verrassend en inspirerend. Een leescadeautje na een drukke week in het teken van werk en gezin. Even tijd om op adem te komen, even een moment voor jezelf. Heerlijk, het is weekend!In L-magazine staan mensen en verhalen over mensen centraal. Mensen die in Limburg wonen, leven, werken, studeren, sporten, vrienden ontmoeten, genieten en uitgaan. Aan bod komt een veelheid aan thema’s: huis, tuin, weekend, relaties, seks, verzorging, culinair, uit eten, shoppen, mode, beauty, reizen, zingeving, uitgaan, ontspanning, kopen, vriendschappen. Kortom, genieten van het leven.

Verder in L-Magazine:

Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden

Na een jarenlang verblijf in steden als Madrid, Londen en Berlijn is Charlotte-Sophie Heitinga-Zenden (32) weer terug in Nederland. In Amsterdam, om precies te zijn. Daar woont en werkt haar man, oud-international en voormalig Ajacied John. Ook Charlotte is zakelijk actief. Zo lanceerde ze onlangs haar sieradenlijn. Ofschoon ze in de Randstad woont, verlangt ze regelmatig terug naar Limburg. In Maastricht woont haar familie, waaronder broer Boudewijn, ook al een oud-international. “Limburgers zijn levensgenieters, ze houden van gezelligheid. Het is altijd heerlijk om op een bourgondisch terrasje te zitten.”

Een droombruiloft voor een habbekrats

Een beetje bruiloft kost gemiddeld 15.000 euro volgens trouwwebsite ‘The Perfect Wedding’. Een bedrag dat heel wat tortelduifjes niet zomaar op kunnen hoesten. Gelukkig is er de trouwjurk van Zeeman, voor 29,99 euro. En zijn er genoeg tips om een droomhuwelijk low budget te houden. Zo kom je met een taart van de HEMA, Marktplaats in combinatie met een handige oma en de gratis trouwdag op het gemeentehuis al een heel eind. Vijf Limburgse stellen vertellen zaterdag in L-magazine hoe zij voor een habbekrats toch de dag van hun leven beleefden.

Klik hier voor de digitale versie van L-Magazine en probeer de krant digitaal vier weken gratis.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal