Inholland waarschuwt voor allochtonen

© ANP

Een onderwijsassistente van hogeschool Inholland heeft een studente een opmerkelijk advies gegeven.

ANP

Als je in Amsterdam wilt studeren, hou er dan rekening mee dat een groot deel van de studenten allochtoon is'

"Als je in Amsterdam wilt studeren, hou er dan rekening mee dat een groot deel van de studenten allochtoon is'', mailde ze volgens AT5. De studente zei: "Ik las het nog een keer, en nog een keer en nog een keer en dacht uiteindelijk... dit meen je niet.''OnderzoekInholland onderzoekt de zaak. De instelling wil onder meer weten of de mail wel echt is, omdat ze de afzender en de ontvanger van de mail nog niet kent. Als de mail echt is "worden direct passende maatregelen genomen''.De studente die de mail kreeg, had zich ingeschreven voor de opleiding sociaal werk bij Inholland in Haarlem, maar wilde liever naar Amstelveen. De assistente antwoordde dat de opleiding niet in Amstelveen, maar wel in Amsterdam gegeven werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal