Benieuwd hoe een Mini gemaakt wordt?

Print
Benieuwd hoe een Mini gemaakt wordt?

Afbeelding: NedCar

Altijd al nieuwsgierig geweest naar hoe ze Mini’s produceren bij VDL Nedcar in Born? Sinds deze week gunt de enige Nederlandse onafhankelijke autoproducent iedereen een kijkje in de automobiel-keuken.

In een bedrijfsfilm komt het productieproces van begin tot eind aan bod. Het idee voor een bedrijfsfilm is mede ontstaan naar aanleiding van de wens van veel mensen, gezelschappen, verenigingen en organisaties om de fabriek een keertje te bezoeken. Dat is momenteel (nog) niet mogelijk.

VDL Nedcar is gehouden aan een geheimhoudingsperiode, die is vastgelegd in het contract door opdrachtgever BMW. Dit om te voorkomen dat detail van nieuwe (test)modellen voortijdig uitlekken naar de concurrentie. Zodra de geheimhoudingsfase is opgeheven, kunnen door het grote publiek weer de reguliere rondgangen door de fabriek worden gemaakt. Wanneer, dat is nog niet duidelijk.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →