Rouwdienst voor Muhammad Ali

© ANP

Duizenden mensen hebben donderdag in Louisville in de staat Kentucky afscheid genomen van bokser Muhammad Ali, die vorige week op 74-jarige leeftijd overleed. De islamitische rouwdienst werd gehouden in de Freedom Hall, waar de vroegere wereldkampioen in 1962 Willi Besmanoff versloeg.

ANP

Tijdens de dienst noemden sprekers Ali herhaaldelijk ,,de kampioen van het volk''. Imam Zaid Shakir ging voor in het gebed. Ali had in zijn laatste levensjaren samen met zijn familie de dienst tot in de puntjes voorbereid, om recht te doen aan zijn geloof als moslim en de eisen van de westerse mediacultuur.

Onder de aanwezigen donderdag was Mohammad Ali uit Bangladesh, die ondanks zijn gebrekkige gezondheid naar de Verenigde Staten vloog om de dienst bij te wonen. Hij had foto's bij zich van een bezoek van zijn beroemde naamgenoot aan zijn huis, bijna veertig jaar geleden.

Vrijdag wordt Ali ten grave gedragen. Een laatste afscheid staat gepland in een sportarena, met sprekers als oud-president Bill Clinton en de komiek Billy Crystal.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal