Arrestatie in onderzoek moord Wiels

Print
Arrestatie in onderzoek moord Wiels

Afbeelding: ANP

In het onderzoek naar de moord op de Curaçaose politicus Helmin Wiels is in Nederland een verdachte opgepakt. Dat gebeurde op verzoek van justitie op het Carïbische eiland. ,,Er heeft een aanhouding plaatsgevonden. Deze persoon moet de komende dagen verhoord gaan worden'', zei een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Willemstad donderdag tegen het Caribisch Netwerk van omroep NTR.

De identiteit van de verdachte blijft vooralsnog geheim. ,,Om te voorkomen dat het onderzoek wordt verstoord'', aldus de zegsman in een gesprek dat te beluisteren is op de website van het Caribisch Netwerk. Hij kon ook nog niet zeggen of de verdachte zal worden overgebracht naar het eiland.

Wiels werd op 5 mei 2013 doodgeschoten op het strand van Marie Pampoen op Curaçao. Hij was de leider van de toen grootste politieke partij, Pueblo Soberano (Souverein Volk). Schutter Elvis K. werd voor deze en twee andere moorden veroordeeld tot levenslang. De opdrachtgevers zijn nog niet vervolgd. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →