'Utrechtse serieverkrachter' wil nieuw proces

Print
'Utrechtse serieverkrachter' wil nieuw proces

Afbeelding: AD

Gerard T., die wel de Utrechtse serieverkrachter wordt genoemd, wil een nieuw proces in eerste aanleg bij de rechtbank. Hij werd op 12 februari door de rechtbank Utrecht veroordeeld tot zestien jaar cel voor drie verkrachtingen in 1995 en één in 2001, allemaal in de buurt van Utrecht. Dat is de maximale straf die kon worden opgelegd.

,,Omdat hij geen eerlijk proces'' bij deze rechtbank heeft gehad, moet het nietig worden verklaard, vindt T.'s advocaat Maarten Krikke. Hij deed dat verzoek vrijdag tijdens een regiezitting in hoger beroep bij het gerechtshof in Arnhem. Het proces in Utrecht was niet eerlijk omdat de rechters toen bijna alle verzoeken voor onderzoek van de verdediging afwezen, motiveert Krikke. Het ging onder meer om een onderzoek naar hoe politie en justitie aan het DNA van T. zijn gekomen en of dat rechtmatig is gebeurd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →