Vermeer: ik word ook elke dag gecontroleerd

Print
Vermeer: ik word ook elke dag gecontroleerd

Afbeelding: ProShots

Doelman Kenneth Vermeer van Feyenoord kan zich goed herkennen in het beeld dat Typhoon een paar weken terug schetste. De Nederlandse rapper plaatste eind mei een bericht op sociale media dat hij was staande gehouden door agenten omdat die de combinatie van leeftijd, huidskleur en dure auto verdacht vonden. Vrijdag verscheen online een filmpje waarin te zien is dat Vermeer, die ook over een luxeauto beschikt, door de politie aan de kant wordt gezet.

,,Wat is nu weer de reden? Is het nu elke dag dat ik gecontroleerd ga worden? Serieus, lijk ik zo zwaar op een crimineel? Omdat ik zo'n auto rijd, moet ik elke dag worden aangehouden?", vraagt Vermeer in het filmpje aan de agent.
Typhoon zwengelde met zijn bericht een flinke discussie aan in Nederland. De politie bood excuses aan. ,,De politie moet te allen tijde staan voor neutraliteit'', stond in een verklaring. Justitieminister Ard van der Steur vroeg Typhoon openlijk zelfs om hulp. Hij zou volgens de minister prima kunnen helpen bij een campagne bij de politie tegen racisme. Typhoon ging op die uitnodiging in.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →