Kernreactor Tihange zet zichzelf af

Print
Kernreactor Tihange zet zichzelf af

Afbeelding: Fotolia

Om onbekende redenen is de Waalse kernreactor Tihange 2 vrijdagmiddag automatisch uitgeschakeld. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel aan persbureau Belga.

Rond half vier viel de centrale aan de Maas vlakbij Hoei uit nadat het veiligheidsmechanisme een onregelmatigheid had geconstateerd. Technici proberen de oorzaak te achterhalen.

De veiligheid van de Belgische kerncentrales zijn onderwerp van voortdurende kritiek van organisaties als Greenpeace maar ook bezorgde instanties en burgers uit de wijde omgeving. Tachtig steden en regio's, waaronder Heerlen en Maastricht, bereiden juridische stappen voor om Tihange 2 onmiddellijk te laten sluiten.

Een delegatie tegenstanders van van Tihange 2 komt dinsdag naar Brussel om informatie en hulp in te roepen van de Europese Commissie en het Europees Parlement. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →