McGregor krijgt uitstel van betaling

Print
McGregor krijgt uitstel van betaling

Afbeelding: ANP

Modehuis McGregor Fashion Group, bekend van onder meer het merk Gaastra, heeft uitstel van betaling aangevraagd en verkregen. Dat maakte het Nederlandse bedrijf vrijdag bekend.

Alle winkels blijven vooralsnog gewoon open. De bewindvoerders onderzoeken alle opties voor het bedrijf, inclusief een verkoop als geheel of in delen. Ook onderdeel Adam Menswear verkeert in surseance van betaling.

Het concern maakte in december nog bekend na jaren schuldenvrij te zijn en in te gaan zetten op groei, vooral online en in het buitenland. Toenmalig topman Jeroen Schothorst zei daarbij dat McGregor in Nederland eigenlijk te sterk vertegenwoordigd was, omdat klanten steeds meer online winkelen.

McGregor telt zo'n 1200 medewerkers en heeft 150 eigen winkels, waarvan ongeveer tachtig in de Benelux. In Limburg zijn er onder andere vestigingen in Maastricht, Roermond en Venlo. Het bedrijf bestaat sinds 1993, al zijn sommige merken die het verkoopt al veel ouder. Tot 2006 was het genoteerd aan de Amsterdamse beurs. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →