Arjen Lubach krijgt Zilveren Nipkowschijf

Print
Arjen Lubach krijgt Zilveren Nipkowschijf

Afbeelding: ANP

Het VPRO-programma Zondag met Lubach (ZML), met presentator Arjen Lubach, heeft dit jaar de Zilveren Nipkowschijf gekregen. Dat is een prijs voor het beste Nederlandse tv-programma van het afgelopen seizoen, naar de mening van tv-critici.

De jury roemt het programma: ,,Keek op de week anno 2016. De latenightsatire van Lubach is onmisbaar geworden voor de moderne nieuwsjunkie. Er gaat geen aflevering voorbij zonder dat DWDD een opzienbarend item van ZML laat zien in De TV draait door. Bovendien: zelfs als het niet grappig is, is het razend interessant'', aldus de jury.

De Zilveren Reismicrofoon is dit jaar gegaan naar het NPO Radio 5-programma Adres Onbekend van omroep KRO-NCRV.

Vorig jaar viel de eer van de Zilveren Nipkowschijf te beurt aan het VPRO-programma Onze man in Teheran, een serie van Iran-correspondent Thomas Erdbrink.

Zondag met Lubach kreeg vorig jaar al een eervolle vermelding van de jury. De andere genomineerden waren dit jaar Langs de oevers van de Yangtze en De Hokjesman.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →