Nederlandse in cel om buitenechtelijke seks

Print
Nederlandse in cel om buitenechtelijke seks

Afbeelding: ANP

Een Nederlandse vrouw zit sinds maart in een cel in Doha, de hoofdstad van het oliestaatje Qatar, nadat ze naar eigen zeggen was verkracht. Toen de 22-jarige vrouw uit Utrecht hiervan aangifte deed bij de politie is ze aangehouden op beschuldiging van buitenechtelijke seks, zegt de Nederlandse advocaat Brian Lokollo vrijdag.

 

De Nederlandse ambassade in Doha is op de hoogte van de arrestatie en houdt wekelijks telefonisch contact met de vrouw, zei een woordvoerster van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De vrouw heeft inmiddels een advocaat in Qatar in de arm genomen.

De Utrechtse was met een vriendin op vakantie in Qatar en zou zijn verkracht na een avondje uit. Ze zegt dat iets in haar drankje is gedaan, want later kwam ze bij bewustzijn in een vreemd appartement, aldus Lokollo, die door de moeder van de vrouw is benaderd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →