VIDEO: Tientallen gewonden na voetbalrellen

Print
Circa dertig mensen zijn zaterdag gewond geraakt door confrontaties tussen voetbalsupporters, kort voor het begin van de voetbalwedstrijd tussen Engeland en Rusland in Marseille, aldus de Franse zender BFMTV. Volgens de Britse omroep Sky News is de toestand van twee Britse supporters kritiek.

Russische en Engelse supporters raakten slaags met elkaar.bij de oude haven van de mediterrane stad en gebruikten daarbij ook traangas, zoals op de Franse televisie was te zien. De supporters gingen elkaar te lijf met onder meer stoelen en ijzeren staven. Ook gooiden ze met flessen. Volgens Franse media waren ook Franse relschoppers bij de onlusten betrokken. De politie trad hard op en gebruikte onder meer traangas, waterkanonnen en de wapenstok om de situatie onder controle te krijgen

Drank in het spel
Kevin Miles, voorzitter van de Engelse supportersvereniging zei tegen Sky News dat Franse hooligans en Russische supporters waren begonnen met vechten. Hij voegde eraan toe dat een deel van de Engelse fans, volgens hem een minderheid, zich had misdragen. ,,Die hadden duidelijk te veel gedronken", aldus Miles. Sky News meldde dat het erop leek dat Russische hooligans zich hadden georganiseerd en duidelijk op zoek waren naar fans van het Engelse voetbalteam.

Politie treedt hard op
Na de eerste opstootjes in de afgelopen dagen, kondigde de politie aan bij volgende rellen hard te zullen optreden. Voor de wedstrijd Engeland tegen Rusland zijn 1200 politieagenten in de stad gemobiliseerd, zei politiechef Laurent Nuñez van Marseille.
De aanhangers van beide teams worden in de Franse havenstad van elkaar gescheiden gehouden. ,,De Russen komen in een gebied, de Engelsen in een ander'', aldus Nuñez. De politie houdt er rekening mee dat aanhangers van de twee landenteams na de wedstrijd opnieuw de confrontatie met elkaar zoeken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →