Dodental na schietpartij in homoclub loopt op naar 50

Print
Bij een schietpartij in een nachtclub voor homo's in de stad Orlando in Florida zijn 50 doden en meer dan 50 gewonden gevallen. 43 mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht. Na een vuurgevecht met de politie zou de schutter om het leven zijn gekomen.

De politie viel drie uur na de eerste schoten binnen in de club. De schutter had zich daar met gijzelaars verschanst. In een vuurgevecht met de politie werd hij gedood.

De politie beschouwt het incident als ‘binnenlands terrorisme’. Onderzoek moet uitwijzen of de dader een ‘lone wolf’ was.

Op beelden is te zien hoe gewonden verzorgd worden.

Een man die in de club was, beschrijft de chaos buiten. ‘Er waren overal lichamen. Op de parking werden ze gelabeld, om te weten wie ze eerste moesten helpen. Broeken uit, shirts afgeknipt, ze moesten de kogels vinden. Er was overal bloed.’

Nadat de schutter rond 2 uur had geopend, zette de Pulse Club op zijn Facebookpagina : ‘Iedereen naar buiten en blijf lopen.’

Er waren naar verluidt meer dan honderd mensen in de club. ‘We hoorden schoten, minder dan een minuut, maar het leek langer’, zegt Ricardo Negron, die in de club was. ‘Er was een korte pauze en we liepen weg. Iedereen was op de grond gaan liggen.’

Een lokale journalist zei dat de schutter gijzelaars had genomen en er werd ook gevreesd dat hij een bom had. Een andere getuige spreekt van een veertigtal schoten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →