Italië werkt in geheim toe naar België

Print
Italië werkt in geheim toe naar België

Afbeelding: ANP

Bondscoach Antonio Conte heeft een rookgordijn opgetrokken rond het Italiaanse voetbalelftal.

Conte wil in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd op het EK, maandag in Lyon tegen België, niets prijsgeven van zijn plannen. De 'Azzurri' trainden de afgelopen dagen in Montpellier steeds besloten, zonder pers en publiek langs het veld. Conte heeft ook besloten om de gebruikelijke training in het stadion, een dag voor de wedstrijd, te vervangen door alleen een korte veldinspectie.

Volgens Italiaanse media werkt Conte in het geheim aan een tactisch meesterplan. Hij zou persoonlijk hebben gecontroleerd of er echt geen gelegenheid was voor pottenkijkers langs het trainingsveld in Montpellier. Beveiligers met waakhonden voorkomen dat journalisten of 'spionnen' van tegenstanders toch het hermetisch gesloten complex op kunnen.

Voor de Belgische bondscoach Marc Wilmots is het daarom afwachten in welk systeem de verliezend EK-finalist van vier jaar geleden zal aantreden. ,,Ik weet dat Conte me kan verrassen, maar dat kan ik hem ook'', zei Wilmots. ,,Hij weet ook niet hoe wij gaan spelen.''