Een op vijf vluchten Air France geannulleerd

Print
Een op vijf vluchten Air France geannulleerd

Afbeelding: ANP

Air France verwacht ook maandag circa een vijfde van zijn vluchten te moeten annuleren vanwege acties door piloten. De Franse luchtvaartmaatschappij schat dat 85 procent van de langeafstandsvluchten, 85 procent van de binnenlandse en ruim 70 procent van de vluchten binnen en vlak buiten Europa door zullen gaan.

De pilotenvakbonden bij Air France riepen op tot een staking van 11 tot en met 14 juni. De piloten zijn boos over nieuwe kostenbesparingen die het bedrijf wil doorvoeren en een krimp van het vluchtaanbod. Ruim een op vier piloten staakt.
Air France verwacht zondag circa 77 procent van zijn vluchten te kunnen uitvoeren. Dat percentage is ongeveer gelijk aan dat van zaterdag. Air France benadrukte zondag dat de vluchten uitgevoerd door Transavia, KLM, HOP! en Delta geen hinder ondervinden van de acties. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →