Piloten easyJet leggen werk neer

Print
Piloten easyJet leggen werk neer

Afbeelding: ANP

Piloten van easyJet die vanuit Amsterdam opereren leggen op dinsdag tussen 6.00 uur en 14.00 uur het werk neer.

Dat maakte de Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers (VNV) zondag bekend. De piloten protesteren daarmee tegen het uitblijven van een "acceptabele" cao.

Onder meer zouden de piloten die voor easyJet vliegen, te veel vlieguren per maand moeten maken voor het salaris dat zij krijgen. Daarnaast zijn zaken als doorbetaling bij ziekte niet geregeld en is de pensioenbijdrage onder de maat.

Begin juni hebben de piloten en de leiding van easyJet voor het laatst met elkaar gesproken. Na een publieksvriendelijke actie vorige week, waarbij reizigers folders kregen uitgedeeld met tekst en uitleg over de situatie, werd met juridische stappen tegen de vliegers gedreigd. ,,,Een inhoudelijk reactie vanuit de top van het bedrijf is er nooit gekomen", aldus een woordvoerder van de VNV, die verder zei dat de maat vol was.

Verdere acties na dinsdag worden niet uitgesloten.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →