Modric knalt Kroatië langs Turkije op EK

Print
Modric knalt Kroatië langs Turkije op EK

Afbeelding: ANP

Met een prachtig doelpunt heeft Luka Modric de Kroatische voetbalploeg zondag op het EK langs Turkije geschoten.

De spelmaker van Real Madrid zorgde voor het hoogtepunt in het Parc des Princes van Parijs, door kort voor rust een afgeslagen bal van buiten het zestienmetergebied in één keer uit de lucht te nemen. Met een lastige stuit vloog de bal onder de armen van de Turkse keeper Volkan Babacan in het doel: 1-0.

Drie keer op lat
Modric beloonde Kroatië voor een sterk optreden tijdens de eerste wedstrijd in groep D, waarin ook titelverdediger Spanje zit. De Kroaten vermaakten het publiek in het stadion van Paris Saint-Germain met prachtige combinaties en aanvallen. De ploeg van bondscoach Ante Cacic verzuimde wel om meer afstand te nemen van de tegenvallende Turken. Drie keer stond de lat een doelpunt in de weg.
Bij Turkije, dat in de EK-kwalificatie het Nederlands elftal voorbleef, stond Oguzhan Özyakup in de basis. Het optreden van de geboren Zaandammer duurde slechts 45 minuten. Özyakup keerde na rust niet meer terug op het veld. Bondscoach Fatih Terim wisselde na een uur ook zijn aanvoerder Arda Turan, die moest plaatsmaken voor Burak Yilmaz. Ook de ingevallen spits werd echter geen moment gevaarlijk.

Het regende kansen
Kroatië domineerde, met Modric en Ivan Rakitic als regisseurs op het ijzersterke middenveld. De nummer tien van de Kroaten schoot zijn land op voorsprong, met een schitterende volley waar Babacan zich op verkeek. In de tweede helft regende het kansen voor de Kroaten. Aanvoerder Darijo Srna (vrije trap), Ivan Perisic en Marcelo Brozovic (kopballen) raakten allemaal de lat. Het bleef zodoende bij de daverende knal van Modric, die genoeg bleek voor de winst.