Schutter werkte als beveiliger en had wapen

Bij een schietpartij in een homobar in het Amerikaanse Orlando zijn in de nacht van zaterdag op zondag verscheidene gewonden gevallen. © ANP

© anp

© anp

© anp

© anp

© anp

© anp

© anp

thumbnail: Bij een schietpartij in een homobar in het Amerikaanse Orlando zijn in de nacht van zaterdag op zondag verscheidene gewonden gevallen.
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De 29-jarige Omar Mateen, die zondag in Orlando vijftig mensen doodschoot, werkte bij beveiligingsbedrijf G4S en droeg voor zijn werk een wapen.

ANP

Volgens een woordvoerder was hij een gewapende beveiliger, die sinds september 2007 voor het bedrijf werkzaam was. Het bedrijf probeert te achterhalen of de wapens die bij de aanval gebruikt zijn, van G4S afkomstig zijn. ,,Veel daarvan is afhankelijk van wat de politie openbaar maakt'', liet de woordvoerder weten.In een verklaring meldt de directeur van de Noord-Amerikaanse afdeling van G4S, John Kenning, dat ze meewerken met het onderzoek van de FBI, die al twee keer eerder onderzoek naar Mateen verrichtte. Kenning zegt ,,geschokt'' en ,,verdrietig'' te zijn over de gebeurtenissen in Orlando.Uit staatsdossiers blijkt dat Mateen de juiste papieren bezat om te werken als beveiligingsbeambte in Florida. Zijn ex-vrouw, die na een kort huwelijk van hem scheidde, zei dat Mateen politieagent wilde worden. De FBI had Mateen als een van de vele honderden aanhangers van de terroristische militie Islamitische Staat (IS) op de radar.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal