Meer scholieren stromen naar hoger niveau

Print
Meer scholieren stromen naar hoger niveau

Afbeelding: anp

Het aantal middelbare scholieren dat opleidingen stapelt, is in tien jaar niet zo hoog geweest. Mogelijk komt dat doordat scholen mee hun best doen leerlingen kansen te bieden. Dit schrijft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) maandag in een brief aan de Tweede Kamer, meldt de Volkskrant.

De toename van het aantal stapelaars is opvallend, omdat de Onderwijsinspectie in 2015 nog alarm sloeg over het dalende aantal leerlingen dat binnen het voortgezet onderwijs opstroomt naar een hoger niveau. Sindsdien lijkt er echter sprake van een kentering.
Het afgelopen schooljaar besloot 7,8 procent van de vmbo'ers en havisten na het behalen van het diploma een stapje hogerop te gaan. Dat is het hoogste percentage in tien jaar. Twee jaar geleden lag het aandeel stapelaars nog op 5,1 procent - het dieptepunt in het afgelopen decennium.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →