Meer scholieren stromen naar hoger niveau

© anp

Het aantal middelbare scholieren dat opleidingen stapelt, is in tien jaar niet zo hoog geweest. Mogelijk komt dat doordat scholen mee hun best doen leerlingen kansen te bieden. Dit schrijft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) maandag in een brief aan de Tweede Kamer, meldt de Volkskrant.

ANP

De toename van het aantal stapelaars is opvallend, omdat de Onderwijsinspectie in 2015 nog alarm sloeg over het dalende aantal leerlingen dat binnen het voortgezet onderwijs opstroomt naar een hoger niveau. Sindsdien lijkt er echter sprake van een kentering.Het afgelopen schooljaar besloot 7,8 procent van de vmbo'ers en havisten na het behalen van het diploma een stapje hogerop te gaan. Dat is het hoogste percentage in tien jaar. Twee jaar geleden lag het aandeel stapelaars nog op 5,1 procent - het dieptepunt in het afgelopen decennium.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal