Brazilië sneuvelt op Copa América

© anp

Voor de Braziliaanse voetbalploeg is de jubileumeditie van de Copa América uitgedraaid op een deceptie. De vijfvoudig wereldkampioen verloor zondagavond in Foxborough de laatste groepswedstrijd tegen Peru met 1-0 en werd daardoor uitgeschakeld.

ANP

Voor het eerst sinds 1987 sneuvelde de 'Seleção' al in de groepsfase van het Zuid-Amerikaanse titeltoernooi. Brazilië was de Copa América in de Verenigde Staten begonnen met een teleurstellend gelijkspel tegen Ecuador (0-0). Vervolgens walste de ploeg van bondscoach Carlos Dunga wel met 7-1 over Haïti heen, maar tegen Peru ging het zondag mis.Het enige doelpunt van de wedstrijd, een kwartier voor tijd gemaakt door invaller Raúl Ruidiaz, was wel bijzonder omstreden. De Peruaan leek de bal met zijn hand in het doel te werken, maar dat ontging de arbitrage. Na lang overleg besloot de scheidsrechter het doelpunt toe te kennen, tot woede van de Brazilianen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal