Nederlands stel omgekomen op huwelijksreis

© Fotolia

Twee jonge Nederlanders zijn afgelopen weekend om het leven gekomen tijdens hun huwelijksreis in de Dominicaanse Republiek. Een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt hun dood naar aanleiding van berichtgeving in De Telegraaf.

AD

Over de omstandigheden van hun dood is nog veel onduidelijk. Een woordvoerder van reisorganisatie TUI zegt in de krant dat het stel een reguliere dagexcursie naar een natuurgebied gemaakt had, samen met veel andere toeristen. Bij terugkomst in het hotel werden beiden niet goed.

"Ze zijn met spoed naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht, waar ze zijn overleden. Naar de doodsoorzaak wordt nog gezocht," zegt de TUI-woordvoerder in De Telegraaf.

Volgens de krant is er mogelijk sprake geweest van voedselvergiftiging. Voor zover de reisorganisatie kon achterhalen, hadden andere mensen die op de excursie waren geweest echter geen klachten.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal