Deel helm bergbeklimmer Wilson gevonden

© AD

In de zoektocht naar de sinds 16 mei vermiste Nederlandse bergbeklimmer Christiaan Wilson is in de Himalaya een stuk helm gevonden dat zeer waarschijnlijk van hem is.

ANP

Het helmdeel werd gevonden in de buurt van het Zwitserse basiskamp op de route die Wilson van plan was te lopen. Het lag op een moeilijk te bereiken plek in de vernauwing van een stroom. Volgens een van de zoekers is het materiaal niet verweerd door zon of water, wat erop kan wijzen dat het er nog maar kort ligt en dus inderdaad van Wilson kan zijn.,,De vondst zegt iets over wat er kan zijn gebeurd en de plek waar de verdere zoektocht moet worden voortgezet", zegt een woordvoerder. Hij houdt er rekening mee dat Wilson een ongeluk heeft gehad, bijvoorbeeld is getroffen door steenslag. Wilson vertrok op 17 april voor een tocht van 35 à 40 dagen naar de top van de 8.167 meter hoge berg Dhaulagiri in de Himalaya. Op 15 mei gebruikte Christiaan voor het laatst zijn satelliettelefoon, maar op latere sms-berichten reageerde hij niet meer. Verschillende getuigen hebben hem op 16 mei zien vertrekken in de richting van het Italiaanse basiskamp. Sindsdien ontbreekt ieder spoor. Intussen wordt naar Wilson gezocht door vijf Nederlandse vrienden en een paar speurhonden. Ook enkele Nepalezen zijn bij de zoektocht betrokken. Een deel van de kosten is bijeengebracht door een crowdfundingsactie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal